Hoe kan ik mijn ringmaat meten?

Je wilt graag een nieuwe ring shoppen, maar heb je geen idee wat je ringmaat is? No worries! Je kan je ringmaat meten op twee verschillende manieren. Wij helpen je hier graag bij en leggen je uit hoe je dit nauwkeurig kan doen. 

Manier 1: De omtrek van je vinger meten 
Je hebt een touwtje of lintje nodig. Deze draai je om je vinger en meet vervolgens het de lengte van het touwtje of lintje die je nodig had om rond je vinger te komen. Meet het aantal millimeters, dit getal is de omvang van je vinger. Bepaal daarmee in het ringmaat tabel hieronder welke maat je nodig hebt. 

Manier 2: Meten met een ring die je al hebt
Je kan je ringmaat bepalen door de doorsnede van een ring die je al hebt op te meten. Let hierbij op dat je alleen het binnenste van de ring opmeet (dus niet de rand van de ring, maar van rand tot rand). Het aantal millimeters is je ring maat, kijk in het tabel hieronder welke maat je bij ons daarvoor nodig hebt. 

Ringmaat meten

Extra tips:

  • Meet je vingers op 2 verschillende dagen, zo meet je nauwkeuriger je ringmaat. Je vingers kunnen uitzetten bij warmte.
  • Let op dat de ring nog steeds over je knokkels heen kan komen.
  • Zit jouw exacte maat er niet tussen? Kies de ringmaat die het dichtstbij jouw meting komt. Dus liever een paar millimeter te groot dan te klein. 
  • Kom je op een halve maat uit? Neem dan de maat groter, wanneer de ring van zilver of goud is kan je deze een halve maat laten verkleinen bij de juwelier.
  • Wil je een brede(re) ring shoppen? Kies dan een (halve) maat groter dan je eigenlijk hebt, brede ringen voelen strakker om je vingers.
  • Probeer zo nauwkeurig mogelijk te meten. Twijfel je toch te veel, ga dan langs bij een juwelier om je ring maat op te laten meten. 

Ringmaat bepaald? Let’s start shopping! 

Deel je look op Instagram, tag @nimor.nl en maak maandelijks kans op €50 shop tegoed.